tisdag 7 september 2010

David Gregory analyserar demokraternas möjligheter

David Gregory från Meet the Press analyserar här demokraternas möjligheter, och förklarar att demokraterna står inför en mycket tuff situation inför höstens val:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy



Republikanernas stora och mest realistiska chans är att vinna kontroll över Representanthuset, och på så sätt peta ner Nancy Pelosi från ordförandeposten - vilket i sig skulle vara en stor seger i kampen mot den amerikanska liberalismen.

Men det finns också en liten möjlighet för republikanerna att vinna Senaten. Den möjligheten har statistiskt alltid existerat men mest som en teoretiskt och icke-realistisk möjlighet, men i takt med att senatsvalen i Washington, Kalifornien och Wisconsin faktiskt tycks kunna ge republikanerna en chans att besegra de sittande demokratiska senatorerna Patty Murray (Washington), Barbara Boxer (Kalifornien) och Russ Feingold (Wisconsin) - har möjligheten att också vinna Senaten öppnats. Något Politico beskriver i följande artikel, som förklarar att ingen av kandidaterna kommer att låta sig besegras enkelt - men att alla tre står inför sitt livs politiska kamp. Utan att dessa tre besegras kommer dock republikanerna inte att kunna vinna Senaten - men att dessa tre stater som länge betraktats som ointagliga för republikanerna nu faktiskt står på spel är för republikansk del givetvis glädjande.

Se även tidigare inlägg:

Het diskussion om Obamas nya stimulanspaket 20100906

Inga kommentarer: