torsdag 9 september 2010

Laura Bush och Michelle Obama vill uppmärksamma Flight 93-monument

Tidigare första fru Laura Bush ska tillsammans med rådande första fru Michelle Obama delta på en minnesstund i Shanksville, Pennsylvania för offren på Flight 93 - det flygplan som den 11 september 2001 tack vare passagerarnas motstånd störtade i marken istället för det troliga målet som var Vita Huset. (En händelse som dramatiskt skildras i filmen "United 93" samt i den sämre filmen "Flight 93".)

Ett minnesmonument ska resas över de 40 passagerarna som dog men än så länge har bara 40 miljoner av behövda 58 miljoner dollar som behövs för minnesmonumentet samlats in. Projektets representanter hoppas dock att Laura Bushs och Michelle Obamas medverkan ska hjälpa till att dra uppmärksamhet till projektet.

“This is America’s memorial, certainly primarily to the 40 heroes of Flight 93, but indirectly to the events of the day as well,” sa Patrick White, vars kusin dog på Flight 93 och sa att ge bidrag till minnesmonumentet var att handla patriotiskt.

För närvarande finns en temporär minnesplats som besökts av 1,2 miljoner människor, men projektets planläggare tror att omkring 250 000 besökare per år kommer att besöka det färdiga monumentet som kommer att bestå av bl a ett torn.

www.honorflight93.org är hemsidan för minnesprojektet.

Källor: PennLive, Politics Daily

Se även tidigare inlägg:

Bush och 9/11 i en värld av konspirationer 20081219

Inga kommentarer: