tisdag 16 december 2008

Arabvärldens reaktioner på skokastningen

CNN diskuterar här hur arabvärlden reagerade på skokastningsincidenten:


Det finns runtom i arabvärlden ett USA-hat som har sin grund i stark anti-amerikansk propaganda, många gånger pådriven av islamistiska organisationer. Här är ett inlägg från april med titeln Hamas TV: Barn dödar Bush - med ett absurt klipp från Hamas barnprogram från den 30 mars 2008 där ett barn i en dockteater hugger ihjäl USA:s president George W. Bush med ett svärd.

Skokastningsincidenten må ha varit tämligen oskyldig - men för att kriget mot terrorismen ska kunna vinnas måste den ideologi och den anti-amerikanska och anti-västerländska desinformation som florerar i hela den muslimska världen, och ligger till grund för såväl arga skokastare som galen barnpropaganda, bemötas på allvar.


Se även DN

1 kommentar:

Anonym sa...

den arabiska tv-kanal som möjliggjorts fortlevnad av Bush i och nmed störtandet av Saddam, eller är det en rest av hans vanstyre?? förklaring att deras reproter gjorde bruk av sin yttranefrihet genom att kasta sina skor inger verkligen oro, att yttra sina åsikter är ju så långt i från att bruka eller försöka bruka, våld mot en annan människa som man kan komma.

olof den andre