söndag 21 december 2008

Låt oss tvinga på Kina vår kultur

Det är dags att tvinga på Kina vår kultur. Eller, förlåt, vi måste berika kineserna. Låt oss omedelbart flytta dit av fri vilja och sedan kräva vår rätt att tala svenska och ändå bli medborgare (ett nytt språk skulle sannerligen berika Kina), kräva att våra barn ska få undervisning i och på svenska, låt oss importera svenska köttbullar och starta butiker som har svensk mat som specialitet, låt oss kräva en lag mot hets mot folkgrupp i Kina och låt oss sedan sätta dit varenda en som vågar tala om att brottsligheten bland svenskar är högre än bland kineser, att Kina faktiskt har en egen kultur och att kineser var där först. Och givetvis ska den som säger nåt i stil med att modersmålsundervisningen kostar pengar bakom lås och bom. Som ett sista steg startar vi TV-program där vi pratar om vad som är rätt enligt svensk lag och diskuterar de problem som uppstått i samhället vi invaderat. Ungefär som Halal-tv, fast bättre.

Varför ska vi göra så här? För att det vore bra för Kina. Väldigt bra. I alla fall om man får tro vänstern, som ju ständigt tjatar om att svensk kultur inte är bra nog åt Sverige; vi måste berika oss med iransk, irakisk och turkisk kultur, bara för att nämna några. Sverige ska ha mångfald, som råder när invandrare kommer hit och kräver alla de saker jag föreslog att vi skulle kräva av Kina, inte enfald, som är vad som rådde under 1950-talet och tidigare (ni vet, då svensk industri blomstrade, arbetslösheten låg på 0 och vi hade en åttondel så många våldtäkter som idag...).

Faktum är att Kina fortfarande är ett väldigt enfaldigt land. De har, till stor del, samma gamla hyddor, kläder, musik, och ve och fasa: Språk, som de haft tidigare.Varför inte åka till Kina och sprida vår svenska kultur? Vore inte detta en god gärning, att rädda Kina från den rådande enfalden? Om svensk kultur inte duger åt Sverige så borde väl kinesisk kultur inte duga åt Kina heller, inte sant?

Konstigt nog verkar det som att den gör det. Ett enfaldigt Sverige är rasistiskt, ett enfaldigt Kina är "pittoreskt", "charmigt", "spännande" och så vidare. För samtidigt som vänstern gör allt för att Sverige ska bli så osvenskt som möjligt, så bekämpar man de tappra amerikanerna som vill göra Kina lite mindre kinesiskt. Vänstern motsätter sig globalisering och rasar över att McDonald's startat upp i Kina, och när de ser indier dricka Coca-cola så praktiskt taget gråter de blod. Varför? Det är ju också mångkultur: Amerikansk och kinesisk kultur lever sida vid sida.

Vad är problemet?Är det kanske att USA inte gjort sig kända för att stena otrogna? Är det för få könsstympningar i USA? Är det därför man inte bör beblandas med deras kultur? Eller varför?

Faktum är att kineserna beblandande med USA faktiskt har vissa skillnader jämfört med när Sverige beblandar sig med islamism: Kineserna väljer frivilligt att gå på McDonald's och kinesiska företag ger helt frivilligt jobb åt amerikaner. Visst är McD bra på marknadsföring, men det går ju ändå att säga nej till deras "främmande kultur". Lyxen att säga nej har inte de människor som skadats och hotats i kravallerna i Rosengård haft - för dem har mångkulturen kommit ofrivilligt flygandes på dem, ofta i form av en sten i huvudet. Inte heller har poliserna som tvingats jobba extrema mängder övertid fått välja. Valet mellan mångkultur eller "enfald" har redan sjuklövern i Riksdagen gjort åt dem.

Vad jag vet har amerikanerna i Kina aldrig ens försökt införa en "Lag om Hets mot Folkgrupp". Ibland önskar man att man vore kines.

/John G

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lysande inlägg! Lås oss packa våra väskor och ge oss av till Kina direkt!

John sa...

Packa väskorna? Är du inte klok människa? Du ska inte packa väskorna, då ser det ju ut som att du är rik och då blir det svårare att få uppehållstillstånd (om de applicerar svenska principer - ju större chans att du får ett värdigt liv, desto mindre chans att du får stanna). Inga väskor, och glöm inte att bränna dina papper. Med lite tur ömmar kineserna lika mycket för papperslösa flyktingar som svenskarna gör...

/John G