fredag 24 april 2009

Miss USA 2009

Miss USA 2009 blev en politisk skönhetstävling som få andra. Det började när den evangelikalt kristna kandidaten Carrie Prejean fick frågan vad hon tyckte om gay-äktenskap, och då svarade att hon ansåg att äktenskapet var något mellan en man och en kvinna. Ett svar som fick den homosexuelle domaren Perez Hilton att ilskna till - och Prejean förlorade sedan tävlingen. Något hon anser berodde på det svar hon gav, men ett svar som också snabbt gjorde henne till en hjälte i konservativa kretsar.

Vinnaren av Miss USA 2009 blev istället Miss North Carolina 2009 - Kristen Dalton. Hon fick också en politisk fråga, om än inte en lika laddad sådan; nämligen om hon tyckte att USA:s regering borde använda skattepengar för att lösa ut amerikanska företag - varpå Dalton svarade att hon inte tyckte att amerikanska skattepengar skulle användas för att rädda företag. Ett svar som givetvis också det fick ett varmt mottagande i konservativa kretsar.

Miss USA 2009 gav USA en ny skönhetsdrottning, och gav Republikanerna två nya skyltdockor.

Här intervjuas Kristen Dalton på Fox News där hon beskriver både sin egen seger och kommenterar Carrie Prejeans svar och reaktionerna på det:Se även tidigare inlägg:

Gay-äktenskap tillbaka i hetluften 20090422

Inga kommentarer: