måndag 13 april 2009

Republikaner skriver böcker

Ett antal kända Republikaner har för tillfället fullt upp med att skriva böcker: den mest kände av dem är förstås president George W. Bush som dagligen arbetar på en självbiografi om hans viktigaste beslut under sin tid i Vita Huset, som förväntas vara klar någon gång nästa år.

En annan känd Republikan - som de senaste månaderna gått från att vara politikerdotter till att helt stå på egna ben - skriver också hon en bok; och nästa år förväntas Meghan McCains nya bok komma ut, som kommer att handla om politik och om vad det innebär att "love the Republican party, while not always fitting in," säger förlaget Hyperion, som skrivit ett 6-siffrigt kontrakt med Ms McCain. Boken kommer att handla om henne och hennes moderata/progressiva Republikanism.

Ytterligare en Republikan med självbiografiska författarplaner är Lousianas guvernör Bobby Jindal, som också han planerar att släppa en bok nästa år som ska vara en mix av biografi, saker han lärt sig i livet och hans politiska åsikter. "I just want to offer my ideas and my experiences to the conversation," säger Jindal. Bokbeslutet har inte direkt minskat spekulationerna om ifall han möjligen tänker ställa upp som Republikanernas presidentkandidat 2012 - men Jindal förnekar bestämt att boken har något med några sådana planer att göra och säger: "I'd be writing this book even if I never ran for anything again."

Tre Republikanska böcker som alla kommer att behandla Republikansk politik ur personligt olika - men också ideologiskt olika perspektiv: Bush kommer att skriva om sin Republikanska neokonservatism, McCain om sin moderata Republikanism, och Jindal om sin betydligt mer klassiska Republikanska konservatism. Det ska bli riktigt spännande att läsa alla tre. För dem som dock hellre vill läsa något nytt av en Demokrat, så kan tilläggas att Illinois fd guvernör Rod Blagojevich också håller på att skriva en bok.

Inga kommentarer: