tisdag 31 maj 2011

HD avvisar stämning mot John Ashcroft

Högsta Domstolen fastslog idag att en stämning mot fd justitieminister John Ashcroft (justitieminister under Bushs första ämbetsperiod) av Abdullah al-Kidd - som menade att det var ett brott mot konstitutionen när han 2003 arresterades för att säkerställa att han skulle delta som ett vittne i en rättegång. Han arresterades av FBI när han var på väg med ett flyg till Saudiarabien i syfte att utföra vad han kallade en studieresa.

Högsta Domstolen fastslog med 5-3 röster att arresteringen inte bröt mot konstitutionen. Men Domstolen var helt enig om att John Ashcroft personligen hade kunnat ställas till ansvar. Pete Williams rapporterar här om saken på MSNBC:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economyDetta utslag är ett mycket välkommet sådant. Och ett fall där även Obama-administrationen haft vett nog att förstå det orimliga i stämningen ifråga.

Källor: Washington Post, MSNBC

Se även tidigare inlägg:

Obama-administrationen försvarar John Ashcroft 20110302

3 kommentarer:

Fredrik Persson sa...

Det är inte ofta man får möjlighet att anmärka på rena sakfel på denna blogg. Men John Ashcroft var inte försvarsminister i USA. Däremot justitieminister 2001-2005.

Ronie Berggren sa...

Naturligtvis. Ett rent slarvfel av mig. Jag har skrivit massa om militären idag, varför jag har "försvarsminister" i huvudet. (Jag hade tänkt skriva något om Obamas "2008" notis på sitt Europabesök" - men jag är helt uppenbart lika tankspridd själv).

Tack för påpekandet.

Ronie Berggren sa...

Felet är nu åtgärdat.

En av de saker jag vet är att jag skriver mina inlägg ganska slarvigt (vilket jag kan ursäkta med att jag skriver väldigt mycket :P)

Skämt å sido; jag korrekturläser sällan mina inlägg, men helt uppenbart måste jag åtminstone försöka skärpa mig. Tack igen för påpekandet.