onsdag 18 maj 2011

Jon Stewart gästar Bill O'Reilly

Den liberale talk-show-värden Jon Stewart gästar här Bill O'Reillys show på Fox News där de diskuterar olika politiska frågor, och diverse meningsskiljaktigheter. Jon Stewart besökte Bill O Reilly även förra året - en mycket sevärd intervju med två personer som båda i olika sammanhang ofta framför viktiga och korrekta poänger.

I det ämne de här främst diskuterar - musik - så håller jag givetvis med Stewart. Det intressanta med diskussionen nedan är dock att de faktiskt diskuterar och överväger varandras argument (åtminstone vid vissa tillfällen ;) - vad som dock är riktigt bra med den här diskussionen är att den försöker överbygga ideologiska och retoriska motsättningar. Det finns gott om korkade artister, som gör idiotiska uttalanden om politiska händelser eller politiker de inte kan något om (te x Kanye West) - men det finns förstås också gott om konservativa politiker och opinionsbildare som helt enkelt inte förstår sin samtidskultur, och O Reilly verkar inte direkt vara rockkillen - vilket gör debatter som denna både viktiga och intressanta.

I slutet av en lång diskussion om rapartisten Common, som Vita Huset till Fox News stora förtret bjudit in på en poetry slam, frågar Stewart om O Reilly förstår att många musiktexter är till för att förstås metaforiskt, och att när Weather Girls sjunger "It's Raining Men" så betyder inte det att det faktiskt gör det... Mycket underhållande :)



Se även tidigare inlägg:

Jon Stewart om Ed Schultz - och underhållande liberaler 20110508

Vita Huset bjuder in Bush-hatande rappare 20110511

---------------

Jon Stewart hos Bill O'Reilly 20100205

Inga kommentarer: