torsdag 19 maj 2011

Rättegång 2 mot Blagojevich - del 4: Rättegången snart slut

Rättegången mot Rod Blagojevich har under veckan fortsatt - och inom kort är den klar. Imorgon tänker åklagarsidan kalla in fyra vittnen och därefter avsluta åtalet - vilket innebär att denna rättegång kommer att bli mycket kortare än den förra sommaren då Blagojevich fälldes bara på 1 av 24 punkter.

Åklagarsidan har i denna rättegång också fokuserat mycket kring just Blagojevichs försök att sälja Barack Obamas efterlämnade senatsplats, och i den processen har domare James Zagel ej tillåtit Blagojevichs försvarsteam att få del av FBI:s papper efter att de samtala med dåvarande tillträdande-president Obama. Zagel förklarade dock att inget antydde att Obama skulle ha känt till någon slags handel om hans senatsplats.

Rod Blagojevich väntas också möjligtvis vittna till sitt eget försvar - något han inte gjorde i rättegången förra året, men som han tränat på att göra inför denna rättegång. Det återstår att se om så blir fallet - men gör han det kommer det onekligen att bli ett väldigt intressant försvarstal.

Källa: Chicago Tribune

Se även tidigare inlägg:

Rättegång 2 mot Blagojevich - del 3: Rättegången i full gång 20110510

Inga kommentarer: