måndag 30 maj 2011

Memorial Day 2011 - George W. Bushs engagemang för militären

Idag är Memorial Day i USA, som infaller den sista måndagen i maj - till ära för alla fallna amerikanska soldater.

Och här är dagen till ära (återigen) Toby Keiths klassiker:I övrigt kan det en dag som denna också passa att påminna lite om tidigare president George W. Bushs engagemang för nationens soldater. Ett engagemang han aktivt arbetat med även efter att han lämnade Vita Huset.

denna länk och sedan på denna - berättas om den tidigare presidentens 3-dagars cykelturné i slutet av april tillsammans med skadade krigsveteraner.

Och här är ett annat inlägg där Bush-paret i augusti 2010 välkomnar förvånade hemkommande soldater på Dallas-Fort Worth airport.

Och efter massakern på militärbasen Fort Hood i november 2009 tillhörde Bush-paret de första att avlägga ett tröstande besök.

President Bushs förhållande till de amerikanska soldaterna är tämligen diametralt motsatt till den bild som ofta målats upp av honom. Något detta inlägg illustrerar klart och tydligt. Han inställning till militären sammanfattas bra av min favorit-ad från Bushs återvalskampanj 2004:Och avslutningsvis till dagens och till Bushs ära - än en gång Citizen Reigns klassiker "Fight for me":Se även tidigare inlägg:

Memorial Day 20100531

Inga kommentarer: