lördag 21 maj 2011

Obamas Israelsyn kan ge honom problem 2012

Andrea Mitchell kommenterar här på MSNBC tillsammans med David Gregory det faktum att Obamas utspel om Israel kan komma att ge honom problem 2012 - och republikanerna kommer med stor säkerhet att försöka utmåla Obama som anti-israelisk.

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy



Här intervjuas också Karl Rove på Fox News av Sean Hannity om USA:s relation med Israel. Rove anser att Obama behandlat Israel illa och kommenterar också Obamas mellanösterntal (som faktiskt handlade om mer än Israel) - ett tal där Rove menar att Obama dock också sa bra saker, men att faktum är att Obama 2008 inte trodde på Bushs frihetsagenda, varefter han senare flip-floppade (dvs bytte åsikt) - en dålig egenskap, men Obama hamnade åtminstone på rätt sida och började stödja demokratisering i mellanöstern (istället för den strategiska maktrealism han förespråkade under sin presidentkampanj, där han lyfte fram George Herbert Walker Bushs kalla krigsstrategi som en fortfarande relevant inställning till mellanöstern).

Del 1:



Karl Rove fortsätter med att säga att Obama kommer att försöka prata sig ur sina problem i dagens tal på AIPAC - men att han försatt sig själv i stora problem. Rove kommenterar också 2012 som han tror kommer att bli den mest negativa kampanj en sittande president någonsin fört.

Del 2:



Se även tidigare inlägg:

Herman Cain om Obamas- kontra sin syn på Israel 20110520

Lite Hamas-propaganda 20110520

Obama och Netanyahu om sitt möte i Vita Huset 20110520

Inga kommentarer: