måndag 23 maj 2011

Irlands historiska månad - drottning Elizabeth II och president Obama på besök

Maj 2011 är kommer för Irlands del att bli en viktig månad i historieböckerna. Främst pg a drottning Elizabeth II:s besök i mitten av månaden - men därefter också pg a det påföljande besöket av president Barack Obama.

Drottning Elizabeth II var den första brittiska monark att besöka Irland efter dess självständighet - landet var en gång en brittisk koloni som under historien utkämpat många blodiga slag med engelsmännen. Drottningens besök är således en försoningsgest utan motstycke. Här har MSNBC ett inslag om den händelsen:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economyOch här ett annat:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economyPresident Obama har för sin del nu inlett sin Europaturné med ett besök i staden Moneygall på västra Irland. En stad en anfader på hans morfars sida kommer ifrån. MSNBC rapporterar här från staden med 300 innevånare där ståhejet kring Obamas besök givetvis är rejält och där fler och fler hävdar att de är är släkt med den amerikanske presidenten:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economyOch här har CNN ett inslag om Obamas besök i Moneygall:Se även tidigare inlägg:

Obama åker till Europa 20110522

--------

The Irish election and the death of innocence 20110117

Inga kommentarer: