söndag 15 maj 2011

Bush-paret verkar stödja Mitch Daniels

Indianas guvernör Mitch Daniels, som mellan 2001-2003 var George W. Bushs direktör för the Office of Management and Budget (och av Bush fick smeknamnet "The Blade" för sin dragning till att göra nedskärningar), och 2004 vann guvernörsvalet i Indiana, överväger att ställa upp i det republikanska primärvalet.

CNN rapporterade att Daniels i början av månaden hade konsulterat sin tidigare chef George W. Bush om saken, men vad de två sa till varandra avslöjade ingen av dem.

En av de faktorer som dock till viss del hållit Daniels tillbaka, är hans hustru Cheri som varit rädd för den enorma mediagranskning en presidentkandidatur skulle medföra. Hon har nämligen själv en bakgrund som media skulle älska att frossa i. 1994 lämnade hon sin make Mitch och deras gemensamma döttrar, drog till Kalifornien och gifte sig med en annan man. Det äktenskapet slutade dock snabbt och 1997 återvände hon och gifte om sig med Daniels, och de två tycks nu ha ett tryggt äktenskap. Men det lär inte förhindra journalister från att gräva djupare i saken om hennes make ställer upp.

Tidigare First Lady Laura Bush uppges nu ha ringt Cheri Daniels och uppmuntrat henne att stödja sin makes presidentkandidatur. Laura ska också ha delat sina egna erfarenheter om vad det innebär att vara en maka till en presidentkandidat, samt en person som själv helst vill undvika mediagranskning. Som 17-åring krockade Laura Bush med en klasskompis hemma i Midland, Texas, som dog ögonblickligen. En svårt stund och en hemlighet media försökte gräva i, men som hon själv inte öppnat upp sig om förrän hon skrev sin bok "Spoken from the Heart."

Cheri Daniels har varit Indianas First Lady, men inte viljat tala om incidenten på 1990-talet, och heller inte hållit några politiska tal. I torsdags gjorde hon dock detta på en insamlingsmiddag för delstatens republikaner, och även om något besked kring en eventuell presidentkandidatur inte blev av, så tycks det dock utgöra ett led åtminstone i Cheri Daniels process. Och från publiken ropades "Run, Mitch, run"

Här är ett klipp från middagen:



Jag kan för egen del inte överdrivet mycket om Mitch eller Cheri Daniels, men att de tycks ha Bush-parets bifall gör dem dock i mina ögon väldigt intressanta.

Se även tidigare inlägg:

CPAC 2011 - del 33: Mitch Daniels 20110216

------------------

Bush om sin reaktion på Bin Ladins död 20110514

Inga kommentarer: