måndag 2 maj 2011

Cheney prisar Obama för Bin Ladins död

Tidigare vice-president Dick Cheney, som inte är någon ideologisk vän till president Obama, prisade likväl denne för dödandet av Usama Bin Ladin - här är Cheney:



Jag instämmer helt med Cheney - Obama gjorde ett mycket bra jobb. Cheneys kommentar visar också på en annan sak: att den neokonservativa högern inte hatar Barack Obama. De har däremot många ideologiska meningsskiljaktigheter med denne, vilket naturligtvis innebär att man också ger skarp kritik när Obama agerar utifrån premisser man själv inte alls delar. Från den utgångspunkten baseras också min egen kritik mot Obama.

Riktigt så kan dock inte vänsterns kritik av Bush sägas ha varit - där denne till varje pris skulle framställas i dålig dager. Och där något seriöst intresse av att förstå den politiska ideologin bakom dennes politik inte fanns (något som förstås måste finnas om man vill kunna ge en seriös kritik snarare än att göra personliga angrepp).

Cheneys uttalande utgör den perfekta balansgången: en skarp kritiker till Obamas form av amerikansk liberalism, men inte sen att ge denne beröm när han det förtjänar.

Källa: Politico

Se även tidigare inlägg:

Hillary Clinton om Bin Ladins död 20110502

Inga kommentarer: