fredag 12 november 2010

Bush intervjuas av Bill 'O'Reilly

President Bush fortsätter sin bokturné och intervjuas här av Bill 'O'Reilly på Fox News. Det är en tuffare intervju än många tidigare - vilket inte är helt oväntat med 'O'Reilly som värd - där denne inleder med att ställa frågor om finanskrisen och därefter försöker pressa Bush att kommentera dagshändelser, något denne väljer att inte göra.

Men intervjun är ändå intressant med en något annan utgångspunkt än tidigare intervjuer och där Bush också talar mer ingående om mer perifera ämnen, som te x Sarah Palin som han träffat tre gånger - en gång hemma i Texas där hon hennes make Todd hälsade på. Han berättar också att han som president också ofta talade med sin far - president 41 George Herbert Walker Bush, men inte för att be om politiska råd utan för att uppmuntra denne som ofta blev bedrövad över vad pressen skrev om hans son.

Bush talar också om Dick Cheney och förklarar att han gjorde rätt val som valde Cheney som vice-president. Ibland höll Cheney med honom, ibland inte - men Cheney var lojal och gick aldrig bakom ryggen på Bush - och de båda är goda vänner.

'O'Reilly påpekar också att Bush i sin tid i Vita Huset lät sina motståndare definiera honom - Bush förklarar dock att han ofta förklarade sin politik, men att media inte tog upp det.

Här är intervjun med Bill 'O'Reilly:

Del 1:



Del 2:



Del 3:



Se även tidigare inlägg:

Bush talar i Chicago om 9/11 2001 20101111

Bushs uppföljningsintervju med Matt Lauer 20101111

Inga kommentarer: