torsdag 11 november 2010

Bushs uppföljningsintervju med Matt Lauer

Det har de senaste dagarna skrivits och debatterats livligt om Bushs nysläppta bok "Decision Points" - där både kritiska och positiva röster framkommit.

Bush som gav sin första formella intervju till Matt Lauer från MSNBC:s Today Show - träffade i förrgår Matt Lauer igen i MSNBC:s TV-studio för en live-uppföljningsintervju där de pratar om medias reaktion på boken och gräver djupare in i ämnen som talades om i den tidigare intervjun och som media dagarna efteråt speciellt lyft fram.

Ett av de ämnen som talas om och lyfts fram på ett nytt sätt är bl a att Bush tog så illa vid sig av Kayne Wests påstående i samband med Katrina 2005, när West hävdade att Bush hatade svarta. I intervjun sker en försoning mellan de två (ta en titt bara därför).

Bush talar vidare om finanskrisen 2008, och om sina skattesänkningar som kongressen inom närmsta tid kommer att ha fullt upp med att ta ställning till. Men han får också frågan om hur han - som i så stor utsträckning betonade tolerans i förhållande till islam - ser på kontroversen kring moské-bygget i New York City - där Bush förklarar att han inte tänker gå in på de dagspolitiska frågorna, vad han däremot tänker ägna sig åt i framtiden är att arbeta med policy - vilket ger honom möjlighet att påverka utan att delta i dagspolitiken.



Se även tidigare inlägg:

Jon Stewart ger George W. Bush en inbjudan 20101111

George W. Bushs första intervju efter presidentskapet 20101109

Inga kommentarer: