onsdag 11 maj 2011

NATO fortsätter kamp mot Ghaddafi

Kampen mot Ghaddafi fortsätter. Dennes styrkor bombade för några dagar sedan Misatra, och ska även ha använt sig av helikoptrar med Röda Kors-symboler. Ghaddafis styrkor ska även ha angripit stadens - och andra städers oljedepåer. Rebelltalesmannen Ahmed Hassan säger om situationen i Misatra:

– Nu har staden ett stort problem. Det där var det enda bränslet som fanns, och skulle ha räckt i tre, fyra månader, säger Hassan som också hävdar att man varskodde Nato, men inte fick någon respons.


Samtidigt har en mängd människor som flytt till havs, bort från Libyen förmodligen omkommit. FN:s flyktingorgan UNHCR befarar att minst 800 människor dött:

- Den totala dödssiffran är tyvärr oklar för oss. Vi upprepar vår vädjan till europeiska länder att snabbt sätta in mer effektiva mekanismer för sjöräddning på Medelhavet, säger taleskvinnan Melissa Fleming.


NATO gör emellertid också framsteg och har idag attackerat Tripoli i ett av de hårdaste anfallen mot Ghaddafi på veckor - något MSNBC här rapporterar om. Ghaddafi verkar vara hårt pressat och har inte uppträtt offentligt på ett tag, men inget antyder att han kommer att ge upp:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy



Se även tidigare inlägg:

FtN: Tornadohärjningarna, Libyen, Donald Trump 20110501

Ghaddafi vill förhandla med NATO 20110430

Inga kommentarer: