söndag 1 maj 2011

Obama skämtar om Trump på korrespondentmiddagen

Vita Huset höll igår sin årliga komikpräglade korrespondentmiddag. Vad Obama skulle basera sin skämt på var förstås ganska uppenbart - var han föddes, där han inledde med att visa en video från sin födelse den där dagen 1961.

Obama skämtade sedan bland annat om den republikanske kongressmannen Paul Ryan som inte var där - vilket, förklarade Obama, berodde på att det i Ryans budget inte fanns någon plats för humor.

Han fortsatte sedan med att driva om födelseplatser och de diverse tänkbara GOP-kandidaterna. Han sa att han hört att Michelle Bachmann övervägde att ställa upp i presidentvalet, vilket han fann besynnerligt eftersom hon verkade vara född i Kanada. Tim Pawlenty såg måhända ut som en helylle-amerikan, men om man kände till hans mellannamn "Tim Hosni Pawlenty" så, ja - vad synd. Och när det gällde hans kompis Jon Huntsman så lärde sig denne inte kinesiska för att kunna åka dit - utan tvärtom, han lärde sig engelska för att kunna komma tillbaka. Slutligen konstaterade Obama att Mitt Romney kan komma att få problem, för han hade hört att Romney drev igenom allmän sjukvård i Massachusetts - men den saken borde undersökas närmare, och vem skulle kunna göra det bättre än Donald Trump?

Nu, fortsatte Obama, kan Trump äntligen kan gå vidare och fokusera på viktigare saker, som te x huruvida USA landade på månen eller ej, eller var Biggie och Tupac håller hus?

Trump själv log rejält, och såg faktiskt ganska road ut.

Obama visade också ett underhållande filmklipp med sina egna bloopers (typ sådana slags filmklipp Michael Moore brukade plocka ut från Bushs tid och i sina egna filmer framställa som om de var seriösa inför svenskar som aldrig följer korrespondentmiddagarna eller tittar på överblivet presidentfilmmaterial).

Slutligen hade Obama också några allvarligare ord till de församlade journalisterna som fyller en viktig, men inte alltid ofarlig, samhällsfunktion.

Här är Obamas tal - som i likhet med alla korrespondentmiddagstal är väldigt roligt:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economySe även tidigare inlägg:

Donald Trumps svordomstaktik 20110430

Inga kommentarer: