fredag 22 maj 2009

Cheney vs Obama - en första opinionsundersökning

MSNBC har här ställt frågan vem som har rätt gällande nationell säkehet - Obama eller Cheney?

Efter bara några timmar har 55,4% svarat Obama och 41,5% svarat Cheney. Det är förstås bara MSNBC:s egen frågekolumn, och det krävs en riktig opinionsundersökning för att få något vettigt svar. Därför tänker jag inte göra någon större sak av den grejen - men några saker kan ändå vara värt att noteras.

Obama som person är ofantligt mycket mer populär än Dick Cheney är. Trots det leder Obama bara med ca 15% över Cheney. Obamas popularitet gör tveklöst att somliga helt säkert röstat på honom bara för att det var han (och kanske för att de ogillar Cheney) i större utsträckning än pg a att de gillar hans argument. Med tanke på hur få personer som gillar Cheney, så förefaller det logiskt att de som däremot röstat på denne gjort det just pg a hans argument. Och det trots allt på MSNBC - som är en öppet liberal nyhetssajt.

Om liknande opinionssiffror framkommer också i riktiga opinionsundersökningar så skulle det indikera att det amerikanska folket anser att Cheneys argument var vettigare än Obamas. Vi får se om så blir fallet.

Se även tidigare inlägg:

Cheney vinner debatten mot Obama 20090522

Inga kommentarer: