söndag 10 maj 2009

Obama skämtar på Vita Husets årliga pressmiddag

Vita Husets årliga korrespondensensmiddag drog i år en mängd celebriteter som Tom Cruise, Katie Holmes, Demi Moore, Ashton Kutcher, Samuel L. Jackson, Jon Bon Jovi, Forrest Whitaker, Sting och Natalie Portman. Den stora stjärnan på middagen var dock ingen av dem, utan givetvis president Obama, som enligt seden bjöd på ett mycket humoristiskt tal, där han drev med sig själv och sitt eget kändisskap, med media och även med George W. Bush, genom att säga att "han inte ville komma på den här middagen, men var tvungen - ännu ett problem han ärvt efter George W. Bush":

2 kommentarer:

olof den andre sa...

Hänvisade GWB någon gång under dessa tal till av föregångaren Clintons ärvda "problem"??

Ronie Berggren sa...

Nä, Bush var hundra gånger ödmjukare än Obama är. Men. Det här är förstås en ett tal där humorn är det viktiga, och där Obama driver med sig själv.

En intressant grej som kan noteras är dock att Michael Moore i en av sina filmer (minns inte vilken) använder ett klipp från Bush när Bush talat på samma middag och sagt, fritt citerat, att "somliga kallar er eliten, jag kallar er min bas". Ett citat, Moore brukade för att få det att framstå som att Bush var elitistisk som styrde nationen med hjälp av en hemlig elit, typ. Att Bush talade om presskåren framkom i Moores film inte alls. Inte heller att syftet med talet var att underhålla och driva med saker och ting.