tisdag 12 maj 2009

Obama talar om sjukvårdsreform

President Obama höll idag ett möte som markerade den hittills mest lovande starten för en sjukvårdsreform i USA. President Obama förklarade att 2 miljarder dollar skulle kunna sparas genom att systemet reformeras till medborgarnas förbättring - vilket skulle vara första steget på en sjukvårdsreform som så småningom syftar på att täcka alla amerikaners behov. Kostnaderna för sjukvården går uppåt, men genom att effektivisera och reformera så skulle kostnadsökningarna kunna dras ned med 1,5% per år i jämförelse med hur kostnaderna annars skulle komma att öka.

Möjligheten att effektivisera och på så vis spara pengar, har utvecklats i samarbete med en mängd amerikanska organisationer som har med sjukvården att göra, så som: American Hospital Association, the American Medical Association, Pharmaceutical Research och Manufacturers of America, America's Health Insurance Plans, och the Service Employees International Union. Dessa har tillsammans beslutat att gemensamt försöka minska kostnaderna. Något som kan komma att innebära minskningar med upp emot 2500 dollar i sjukvårdskostnader för en familj på fyra personer.

Den evighetslånga debatten i frågan har dock inte tagit slut, och för- och nackdelarna med Obamas förslag kommer tveklöst att debatteras i det oändliga. Obama har dock bestämt sig för vad han vill göra, och förklarar det i följande tal:



Källor: Politico, McClatchy

Se även tidigare inlägg:

Jennifer Granholm talar om sjukvård
20090313

Bill Clinton talar om sjukvårdsreform 20090312

CPAC 2009 - del 7: debatt om sjukvård 20090227

Obamas jättebudget 20090226

Tom Daschle om USA:s sjukvårdskris 20090221

Inga kommentarer: