tisdag 7 juli 2009

Ett vansinnigt rasistmord i Tyskland

SVD skriver här en artikel om ett vansinnigt rasistmord i Tyskland. En 31-årig muslimsk kvinna vid namn Marwa al-Sherbini kastades 2008 ut från en tysk park av en 28-årig tysk man med ryskt ursprung. Mannen anklagade henne för att vara terrorist för att hon bar hijab.

Kvinnan polisanmälde mannen som dömdes till 750 euro i dagsböter - han överklagade dock och förra veckan möttes de två för en ny rättegång i Dredsen. Där, inför domstolens ögon, plockade mannen fram en kniv och högg den gravida kvinnan 18 gånger, vilket ledde till hennes död. Hennes make som också befann sig i salen, försökte ingripa, men blev av skjuten i benet av polisen som trodde att han var angriparen.

Domaren Christian Avenarius kommenterar:

- Det var helt klart en attack driven av främlingsfientlighet av en fanatisk ensamvarg,

Kvinnans kropp fördes till Egypten där hon begravdes i sin hemstad Alexandria under gårdagen. Tusentals sörjande deltog på begravningen, och Marwa al-Sherbini betraktas som martyr och kommit att kallas ”hijab-martyr”. Flera demonstrationer planeras också, och på begravningen ropades saker som: ”tyskarna är Guds fiende.” Och många menar att dådet är ett tecken på rasism och anti-islamism.

Två saker måste sägas om händelsen: dels att dådet givetvis var förfärligt - och att det ens kunde ske mitt inne i en tysk domstol är otroligt. Något som väcker frågan om hur pass god säkerhet våra domstolar egentligen har. Det andra som måste sägas är dock att det är beklagligt att denna händelse givetvis kommer att spela rakt i händerna både på de europeiska akademiker som i toleransens namn försöker motarbeta allt vad anti-islamism heter, som dem i mellanöstern som försöker blåsa upp ett hat mot västvärlden.

Det behövs en sund islam-kritik i västvärlden. Och nästan alltid är denna kritik en sund. Få västerländska islamkritiker skulle säga saker som att "muslimer är frihetens fiender", eller dylika saker. Medan däremot muslimerna på kvinnans begravning ropade att ”tyskarna är Guds fiende”. Vansinnesdådet är förkastligt och bör det starkaste fördömas som ett hatbrott. Att på en begravning ropa ut att tyskarna kollektivt är Guds fiende, är också förkastligt och bör likaledes fördömas som hatpropaganda.

I frågan om vem som är bäst på hatpropaganda är det svårt att komma ifrån att muslimvärlden vinner över anti-islamisterna (åtminstone de demokratiska anti-islamisterna i Europa) med hästlängder. Något som i sin tur visar att det behövs en sund islam-kritik i västvärlden (På samma sätt som det behövs en sund kritik av den svenska nynazismen, utan att fördenskull legitimera anti-nazistiska våldsgrupper som AFA). Däremot behövs varken rasistiska hatbrott eller muslimsk hatpropaganda - och dem som förespråkar någondera av detta bör av varje demokratiskt samhälle fördömas det skarpaste.

Källa: SVD

Se även tidigare inlägg:

Apokalyptisk islam och iransk Shi'ism 20090621

Kongressman Frank Wolf varnar för CAIR 20090620

Inga kommentarer: