måndag 27 juli 2009

Professor Gates och polisman Crowley vill skåla med Obama

Professor Gates som arg och ilsken arresterades av polisman Crowley i sitt hem i Cambridge förra veckan har gått med på att ta en öl i Vita Huset tillsammans med polisman Crowley och president Obama.

Obama som mot sin vilja drogs in i rasdebatten som följde arresteringen mer än han hade tänkt, ringde i efterhand upp såväl polisman Crowley som professor Gates - och inbjöd dem på ett förslag från polisman Crowley till att träffas och ta en öl tillsammans i Vita Huset.

Gates sa i lördags att han var villig att dricka en fredsbringande öl tillsammans med president Obama och polisman Crowley, och skrev i ett nyhetsbrev:

"I am pleased that he, too, is eager to use my experience as a teaching moment, and if meeting Sgt. Crowley for a beer with the president will further that end, then I would be happy to oblige,"

När träffen blir av återstår att se. Alla tre har heltidsjobb, och presidenten mer än så - men desto större anledning till en avslappnande paus. Slutet gott, allting gott.

Källa: Reuters

Se även tidigare inlägg:

Obamas självförvållade men oönskade rasistdebatt 20090724

1 kommentar:

olof den andre sa...

nu har ju inspelningen av 911-anropet kommit och där man också hör hela konversationen mellan de två polismännen och professor Gates. Ska bli intressant att höra om locket kommer att läggas på ännu hårdare i vänsterpressen eller vad som händer.