onsdag 29 juli 2009

Talibaner hotar Sverige

Efter den svenska ISAF-styrkans insats förra veckan när tre talibaner sköts ihjäl, hotar nu talibanerna att döda svenskar.

Zamir - en 40-årig taliban, säger enligt SVD:

- Tre av oss blev martyrer. Men hämnden kommer - kanske inte i dag eller i morgon eller nästa vecka, men den kommer. Svenskar kommer att dödas. Men just nu är vårt mål att sabotera valet.


Jag har tidigare i denna blogg gnällt en del för att Sverige spenderar stora resurser på en styrka i Afghanistan som inte gör speciellt mycket och inte deltar i aktiva strider. Det verkar nu börja förändras.

Sverige bör naturligtvis inte ge efter för hot från talibaner eller islamister, vare sig inom eller utanför Sveriges gränser. Istället bör ISAF-styrkan förstärkas och samarbetet med USA-alliansen ökas ytterligare. Talibanerna är fanatiska avskum måste besegras - inte främst för vår skull, utan för alla miljoner flickor och pojkar i Afghanistan som förtjänar en betydligt bättre värld än den talibanerna erbjuder.

Svenska politiker har här ett stort ansvar: inrikespolitiskt är det svenska politikers uppgift att försvara den svenska säkerhetspolisen och dess arbete för att skydda Sveriges säkerhet, och utrikespolitiskt att sätta upp tydliga och klara mål för de svenska utlandsstyrkorna och därefter ge dem alla resurser som behövs för att uppnå de målen.

Källa: SVD

Se även tidigare inlägg:

Soldat tillfångatagen av talibanerna 20090719

Svenska somalier strider för islamisterna
20090529

Inga kommentarer: