onsdag 8 juli 2009

Palin fortfarande populär bland republikaner

Enligt en undersökning gjord av USA Today/Gallup har Sarah Palins popularitet bland republikaner ökat något sedan hon i fredags tillkännagav det dramatiska och kritiserade beslutet att avgå som guvernör för Alaska. Två tredjedelar av republikanerna önskar att Palin fortsätter att ha en framträdande roll på den politiska scenen även framöver.

Samma undersökning visar hur polariserande Palin är bland väljarkåren i stort. Tre fjärdedelar av demokraterna skulle föredra om hon inte hade någon framträdande roll och bland oberoende väljare skulle 55 % mot 34 % önska att hon lämnade det politiska scenen. Medan populariteten bland republikanerna ökat något efter Palins presskonferens i fredags har demokratiska väljare med ett förhållande av 4 mot 1 fått en sämre uppfattning av henne medan samma förhållande bland oberoende väljare är 2 mot 1.

Så frågan är om Palin är rätt kort att satsa på 2012? Hon är helt klart populär inom det republikanska lägret där 71 % mot 27 % säger att de troligtvis kommer att rösta på henne om hon ställer upp i presidentvalet 2012 medan 51 % mot 44 % bland oberoende säger att de inte skulle rösta på henne. Hon har alltså mycket att bevisa ifall hon skall ha en chans mot Obama 2012 - å andra sidan har hon gått om tid på sig.

Källa: Poll: Palin's support still strong among GOP

Se även tidigare inlägg:

Demokraterna gör propaganda av Palins avhopp 20090707

John McCain ger Sarah Palin fortsatt stöd 20090705

Sarah Palin avgår 20090703


Inga kommentarer: