torsdag 4 november 2010

Bushs bok "Decision Points" i rampljuset

Den 9 november släpps tidigare president George W. Bushs bok "Decision Points" - pratet om boken, och om honom, har dock redan börjat och kommer med säkerhet att tillta nu när kongressvalen är över.

New York Times har här recenserat boken - och olika stycken ur bokens innehåll har kommit ut - bland annat att Bush inför valet 2004 övervägde att byta ut Cheney. Dock pg a att detta var Cheneys eget förslag eftersom denne ansåg att hans nedsmutsade namn blivit en belastning för Bush. Bush övervägde saken men ansåg att Cheney borde stanna:

“the more I thought about it, the more strongly I felt Dick should stay. I hadn’t picked him to be a political asset; I had chosen him to help me do the job. That was exactly what he had done.”, skriver den tidigare presidenten.


I boken kommer Bush också att beskriva sina politiska beslut. Med kongressvalen avslutade så kommer Bushs skattesänkningar - som kongressen måste ta ställning till - att återigen hamna högt upp på dagordningen. Ekonomin var också en viktig del av Bushs politik. Här är en preview från en en-timmes-intervju med president Bush gjord av MSNBC som kommer att sändas nästa vecka, och i detta klipp talar Bush om beslutet att pålysa bailout-programmen hösten 2008:



Jag har de senaste veckorna läst (eller läst om) en mängd av Bushs medarbetares biografier och det kommer att bli mycket intressant att jämföra deras syn på saker och ting med Bushs egen.

Se även tidigare inlägg:

Bush-biblioteket ordnar utställning 20101023

------------

Bushs "Decision Points" i särskild e-version 20101010

Inga kommentarer: