onsdag 4 februari 2009

Blagojevich tänker rentvå sitt namn

Trots det fällande utslaget i Illinois-senaten som avsatte Rod Blagojevich från guvernörsposten så fortsätter han att göra mediala utspel. Och media låter honom också hållas. Här är han i ännu en intervju med Larry King där han förklarar att han tänker rentvå sitt namn. Han fortsätter också sitt flitiga användande av bibliska fraser. Tidigare förklarade han att "sanningen skulle sätta honom fri", och här förklarar han att när han begav sig till senaten för att hålla sin slutplädering så var det som Daniel i lejongropen. Till skillnad från tidigare intervjuer säger Blagojevich denna gång dock en del nya saker och ger lite nya infallsvinklar på situationen.

Bland annat kommenterar han ett av de avlyssnade telefonsamtalen han haft med sin bror där de två talar om pengar som ska komma in. Blagojevich förklarar då att det hela handlar om att samla in pengar för hans kampanj, varken mer eller mindre - och alltså ingen muta av något slag. Blagojevich gör också ett utfall mot politikerna i Illinois - som historiskt är kända för korruption - för att dessa gjort precis samma saker som det de nu anklagar honom för att göra; nämligen gett pengar till andra senatorer som utsett dem. De vill driva igenom processen mot honom snabbt för att ingen ska granska deras egna förehavanden.

Lögn eller sanning? Eller ännu en genomtänkt ursäkt?

Blagojevich förklarar att han till skillnad från Nixon - gärna vill se att avlyssningsbanden spelas upp i dess helhet, eftersom sammanhanget kommer att rentvå honom. När den dagen kommer så får vi se om han har rätt eller inte.



Se även tidigare inlägg:

Blagojevich fortsätter hävda sin oskuld 20090203

Inga kommentarer: