torsdag 7 maj 2009

Republikansk porrstjärna och skönhetsdrottning i politiska intriger

Porrstjärnan Stormy Daniels, som tidigare förklarat att hon möjligtvis tänker ställa upp i Louisianas senatsval som Republikansk primärvalskandidat nästa år, har nu börjat en "lyssnarturné" för att tala och höra sig för vad folk tycker om henne i delstaten, i ett seriöst försök att överväga om hon ska ge sig in i den politiska leken på allvar eller ej. Här intervjuas hon av CNN:



Medan Daniels börjat utstaka sin politiska bana, så har dock Miss California, Carrie Prejean, fått problem med en topplessbild som spridits på internet, vilket strider mot reglerna för att få bli Miss California, varför frågan nu debatteras om Prejean - Republikanernas nya skyltdocka efter hennes uttalande om gay-äktenskap - nu ska fråntas titeln som Miss California. MSNBC har här ett inslag om saken:



Själv anser jag att de Republikanska kvinnor som på sistone gjort sig hörda, helt enkelt i många avseenden är "lite väl för mycket"; för mycket av personlighetsbaserad skvaller-appeal, och för lite av sansat tonläge och politisk seriositet. Förhoppningsvis kommer mer sansade och reflekterande kvinnliga Republikanska röster som te x Meghan McCain (och Donald Trumps dotter, som jag anser borde ge sig in i politiken på allvar; och med tanke på de Republikanska kvinnor som nu gör sig mest hörda så vågar jag gissa att hon skulle ha en betydligt större chans än dem) i framtiden att göra sig tydligare hörda. För just nu ter sig som sagt de flesta Republikanska kvinnor som syns i medierna vara sådana som kompletterar sin bristande förmåga till intelligenta resonemang med att istället "sticka ut" lite väl mycket.

Se även tidigare inlägg:

Porrstjärna går i kamp med Republikansk senator
20090212

Carrie Prejean intervjuas i sin kyrka
20090428

Miss USA 2009 20090424

Gay-äktenskap tillbaka i hetluften 20090422

Meghan McCain står upp för gay-Republikaner 20090419

Inga kommentarer: