fredag 5 november 2010

Rick Perry om republikanernas come-back

Texas guvernör Rick Perry som i tisdags valdes om till en tredje ämbetsperiod och således slår rekord i Texas historia gällande såväl tid som guvernör som mandatperioder, intervjuas här på MSNBC om sin nya bok Fed Up!: Our Fight to Save America from Washington och om republikanernas come-back som på allvar började i tisdags.

Rick Perry uppfattas idag förmodligen i stor utsträckning som George W. Bush uppfattades i Sverige när denne var guvernör i Texas på 1990-talet, som något bufflig och ansvarig för en politik med positiv hållning till dödsstraff etc, och andra saker svenskar har svårt att förstå. Jag är ingen superfan av Rick Perry och han och Bush skiljer sig i viktiga avseenden åt (Perry är inte lika ödmjuk som Bush och Perry är betydligt mer fientlig till den federala regeringen än Bush var). Men däremot är det George W. Bush och Rick Perry som lagt den politiska grunden i Texas som gjort att delstaten idag är en av USA:s få seriösa framgångsdelstater.

I slutet av intervjun talar Perry om Bushs presidentskap och anser att Bush kommer att bedömas av historien som en stor president - Bush höll nationen säker under sitt presidentskap och tog kampen mot radikal islam på allvar, däremot höll han inte med Bush i skapandet av No Child Left Behind och expansionen av Medicare - program som expanderade den federala regeringen.

Här är Rick Perry:



Se även tidigare inlägg:

Texas-modellen fortsätter fungera 20101022

Rick Perry om situationen i Arizona 20100801

Rick Perry på SRLC 2010 20100412

Rick Perry vinner den republikanska nomineringen 20100312

Inga kommentarer: