tisdag 3 maj 2011

Cindy Sheehan avfärdar Bin Ladins död

Cindy Sheehan - anti-krigsaktivisten som förlorade en son i Irak - och som nästan lika ofta hypats till skyarna i olika sammanhang av svensk media som hon kritiserat George W. Bush och USA:s krigsinsatser, skrev igår på sin Facebooksida så här om beskedet om Bin Ladins död:

I am sorry, but if you believe the newest death of OBL, you're stupid. Just think to yourself--they paraded Saddam's dead sons around to prove they were dead--why do you suppose they hastily buried this version of OBL at sea? This lying, murderous Empire can only exist with your brainwashed consent--just put your flags away and THINK!


Jag tillhör skaran av dem som inte är nämnvärt upprörd över Sheehan som person - hon har varit med om något mycket tragiskt, och helt uppenbart har detta fått henne att fly in i den politiska aktivism hon nu i flera år ihärdigt sysslat och hållit fast vid. Alla mödrar som förlorat söner i kriget mot terrorismen (och i USA är de många) har inte hanterat sin sorg som Sheehan gjort - men oavsett vad man tycker om hennes beteenden och aktivism så måste hennes sorg givetvis respekteras.

Vad som i sammanhanget däremot kan passa att påminna om är alltså hur ofta den här kvinnan på helt orimliga grunder kritiserat George W. Bush - och hur svensk media under åren nästan alltid förmedlat hennes åsikter helt oemotsagda på sätt som fått henne att framstå som en seriös person med vettiga ståndpunkter - vilket alla som är insatta i amerikansk politik och i hennes aktivism vet att hon inte är.

Här har SVD en intervju med Sheehan från 2009 där det går att ana viss skepsis i SVD:s frågor - det är dock enkelt att se att skepsisen beror på att Sheehan då (som nu) kritiserade också Obama och inte längre bara Bush.

Med hennes senaste utspel om Usama Bin Ladin så lär dock även svenska tidningar hädanefter ta henne betydligt mindre seriöst. Men faktum är att hon inte började med sådana här saker -nu- hon har hållit på så här i sju år - även om det tycks ha gått svensk media förbi, åtminstone tills hon började kritisera Obama...

Se även tidigare inlägg:

Ett brev från Irak och en reprimand mot Cindy Sheehan 20091009

Cindy Sheehan i Sverige 20091008

Vänstern har kastat Cindy Sheehan under bussen 20090822

Inga kommentarer: