onsdag 11 mars 2009

Laura Bush talar om det nya livet

President Bush har sedan han lämnade Vita Huset ännu inte låtit sig intervjuas. Här intervjuas dock hans hustru, fd första fru Laura Bush som talar om livet i dess nya hem i Dallas, och tiden efter Vita Huset.

Hon säger att hennes make inte har några problem med att återanpassa sig igen, och har fullt upp med att lära sig allt nytt om datorer et c - som han missat under sin tid i Vita Huset.

Själv säger Laura att det dock finns mycket hon kommer att sakna från Vita Huset. I egenskap av första fru, så hade hon möjlighet att påverka på ett sätt hon inte längre har. En fråga som för henne är mycket viktig är Afghanistan, och hon säger att hon hoppas kunna återvända till Afghanistan någon gång.

Rent privat så kommer hon att sakna Air Force One - vilket är en viss skillnad från att åka reguljärt flyg. Hon säger dock att hon och hennes make ser fram emot den här nya delen av sina liv. En av de skönare sakerna är att de kan vandra omkring i sitt närområde och hälsa på folk, något som inte var möjligt i huvudstaden.

President Bush som själv har fullt upp med att planera sitt presidentbibliotek och planera en kommande talarturné har ännu inte gett någon offentlig intervju sedan han lämnade Vita Huset. Det ska dock bli spännande att höra honom när han väl beslutar sig för att göra det.

Se även tidigare inlägg:

Bush ut på talarturné 20090227

Bush besöker gammal arbetsplats 20090223

Paret Bush installerar sig i Dallas 20090221

Inga kommentarer: