tisdag 24 mars 2009

Meghan McCain om Obama, om GOP:s framtid och kritiken

Under valkampanjen förra året förklarade John McCains dotter Meghan, att hon inte var intresserad av att ge sig in i politiken. Hon har helt uppenbart ändrats sig och i en tid när det Republikanska partiet onekligen tycks dras till höger - tydligt gått i försvar för de moderata Republikanerna. Härom veckan tog hon en konflikt med de konservativa Republikanernas två kvinnliga superhjältar - Ann Coulter och Laura Ingraham - och i motsats till Rush Limbaugh som hoppades på att Obama skulle misslyckas, så hoppas Meghan McCain tvärtom.

Det innebär inte att hon ogillar konservativa Republikaner, hon gillar exempelvis Bobby Jindal - och här är en intervju hon gjorde med Bobby Jindals hustru Supriya.

Meghan McCain kallar sig själv för "progressiv Republikan", hon är liberal i de flesta sociala frågor och anser inte att partiet bör definiera sig själva utifrån sociala frågor. När det gäller den kritik hon fått så är hennes svar enkelt: hon tillhör en annan generation än de Republikaner som kritiserar henne. Hon är inte i 40- eller 50-års åldern. Och det råder en stor generationsklyfta inom partiet - en klyfta hon med tanke på sin far inte är helt obekant med. Hon delar inte alla sin faders åsikter, i synnerhet inte i sociala frågor. Däremot delar hon hans syn på kriget och ekonomin och det var han som fick henne att en gång bli förälskad i det Republikanska partiet. Förhoppningsvis kan det Republikanska partiet också lära sig att tycka om henne - eftersom hon definitivt är betydligt mer älskvärd än Ingraham och Coulter. Här är hon i alla fall hos Larry King:Se även tidigare inlägg:

Meghan McCain tar parti för de moderata Republikanerna
20090313

Meghan McCain talar om sin bok och kommenterar valet 20080917

McCains dotter skriver en McCainbiografi för barn 20080814

Inga kommentarer: