måndag 9 mars 2009

Rysk media driver med Clinton

Dick Erixon uppmärksammar på sin blogg i detta inlägg, att rysk media driver med utrikesminister Hillary Clinton, efter att hon i sitt möte i Geneve med den ryske utrikesministern Sergei Lavrov symboliskt och humoristiskt överlämnat en röd knapp där det på ryska stod "omstart" (på ryska: perezagruzka) - för att indikera en ny, bättre relation länderna emellan. Texten var dock felöversatt och istället för "omstart" så stod det "överbelastning" (på ryska: peregruzka).

Den ryska dagstidningen Kommersant hade en stor bild på knappen, med rubriken: "Sergei Lavrov and Hillary Clinton pushed the wrong button."

Kanske fick Hillary Clinton idén till den symboliska gesten, genom vice-president Joe Biden, som under sitt besök i Tyskland förra månaden talade om att Moskva och Washington behövde trycka på (the)"reset button". Hillary borde dock sluta ta råd från Biden, som alla uppenbart vet kan slänga ur sig fler grodor på en månad än resten av Vita Husets kabinett gör på en ämbetsperiod.

Trots misstaget torde det dock inte få någon att tycka att Hillary Clinton är inkompetent. Men som Dick Erixon skriver Hillarys misstag på sin blogg:

"Det hade inte hänt om Condoleezza Rice fortfarande varit utrikesminister. Hon talar flytande ryska."

Se även tidigare inlägg:

Joe Biden om hur stimulanspaketet kan hjälpa småföretag 20090302

Inga kommentarer: