torsdag 24 juni 2010

Bin Laden-jagande amerikan hemma i USA igen

För några år sedan kom den komiska dokumentären "Where in the world is Osama Bin Laden?" i vilken Morgan Spurlock beslutar sig för en rundresa i mellanöstern och Asien i jakt på världens mest eftersökta man.

Det var en film där resan i sig utgjorde ett större mål än jakten på Bin Laden verkligen gjorde. En man som dock tagit jakten på Bin Laden på ännu större allvar är Gary Faulkner från Colorado, som på egen hand åkt till Afghanistan/Pakistan en mängd gånger beväpnad med bland annat ett svärd, för att hitta och döda Bin Laden. På sin senaste resa blev han dock upplockad av pakistanska myndigheter och hemskickad - något CNN här rapporterar om:Och här har CBS News ett annat inslag som berättar lite mer om Faulkner:Faulkner är nu tillbaka i USA och gav denna 10-minuters-intervju efter hemkomsten:UPPDATERING 2011-05-04

Här intervjuas Faulkner på Fox News om sina resor:Och här en intervju hos David Letterman:Oavsett hur realistiska/orealistiska Faulkners planer än må vara, och hur knäppt hela företaget åtminstone till det yttre ter sig, så måste konstateras att det förmodligen bara är i USA sånt där skulle ha skett.

Kevin Costners oljereningsmaskin och Faulkners privata jakt på Bin Laden. I ett land där medborgarna har föga förtroende för regeringen så tar de istället saken i egna händer. Det kanske inte alltid blir helt bra - men tveklöst är det i alla fall osvenskt coolt.

Only in America.

Se även tidigare inlägg:

USA dödar Al Qaidas tredje man 20100601

Inga kommentarer: