onsdag 9 juni 2010

Mike Pence: USA kommer att stå med Israel

Den republikanske kongressmannen Mike Pence från Indiana, som är medlem i kongressens Committee on Foreign Affairs förklarar på kongressgolvet att USA kommer att stå med Israel i dess rätt att försvara sig, och han beklagar sig över Turkiets drastiska brytning med USA:s närmsta allierade, men Turkiet måste förstå USA:s vänskap med Israel:



Pence är inte ensam, och såväl republikaner som demokrater har höjt sina röster till Israels försvar. Här har den demokratiske kongressmannen Anthony Weiner en artikel som lägger skulden för Ship to Gaza-incidenten på Turkiet. Och här förklarar även Liz Cheney sitt stöd till Israel och sin kritik mot Turkiet.

När konservativa, liberala och neokonservativa politiker så tydligt tar ställning för Israel, så vittnar detta om vilket brett stöd Israel faktiskt har i USA - trots Obama-administrationens ambivalenta Israelpolitik - som likt alla andra Obamas policy-beslut hela tiden försöker gå alla tillmötes och jämfördela skulden på alla parter, oavsett om detta är rättvist eller ej.

Se även tidigare inlägg:

"Fredsaktivisternas" knivar bortredigerade från foton 20100609

Inga kommentarer: