måndag 7 juni 2010

Ship to Gaza-deltagare till israelerna: åk tillbaka till Auschwitz

Här är ett oredigerat klipp över ett radiosamtal mellan den israeliska militären och fartyget Defne Y som var ett av fartygen i Ship to Gaza-konvojen. Israelerna har förklarat att skeppet inte får passera och förklarar att genom att inte lyda så utsätter kaptenen sina passagerare för en risk. Till svar får israelerna (från någon) bland annat:

"shut up, go back to Auschwitz" (2:05) och "don't forget 9-11" (5:42)


Lyssna själva:



Vi har tidigare goda bevismaterial på islamister som sjunger militanta jihadsånger ombord. Här säger man alltså att judarna ska "tillbaka till Auschwitz". Sådana handlingar kännetecknar ingen humanitär biståndsorganisation. Det kännetecknar skurkar och terrorister - terrorister som israelerna hade all rätt i världen att stoppa. Den fråga som Sverige dock bör ställa till de svenska deltagarna är om de verkligen inte kände till dessa saker?

Mattias Gardell som var en av de svenska deltagarna är religionsprofessor med militant islam som ett av sina expertområden. Om antisemitism och islamistisk propaganda förekom på Ship to Gaza (vilket det bevisligen gjort) så tål det att frågas om Mattias Gardell (och de andra, men i synnerhet Gardell eftersom han trots allt kan de där sakerna så bra att han om han uppfattat dem inte skulle kunna missförstå saken) noterade det under sin resa, och om de i sådana fall protesterade? Om de bara sett sakerna på nyheterna i efterhand är det en sak - men om de ombord på skeppen lade märke till sådana här saker utan att protestera eller ifrågasätta motivet bland deltagarna så vore det en skandal. Hur dessa saker förhöll sig bör utredas.

Se även tidigare inlägg:

Mike Huckabee om Helen Thomas anti-israelism 20100606

IDF och Hamas i rätt perspektiv 20100605

Parodi om Gaza-aktivisternas upp-och-ner-vända värld 20100605

Demokrater i kongressen stöder Israels agerande 20100603

Netanyahus tal om händelserna 20100602

Kampsånger mot judar på Ship to Gaza 20100601

Inga kommentarer: