torsdag 10 juni 2010

Talibanerna hänger en 7-årig pojke

Talibanerna i Afghanistans Helmand-provins har avrättat en 7-årig pojke genom hängning efter att pojken anklagats för att ha varit en spion för Afghanistans president Hamid Karzai.

Karzai fördömde avrättningen och sa:

"A 7-year-old boy cannot be a spy. A 7-year-old boy cannot be anything but a seven-year-old boy, and therefore hanging or shooting to kill a seven-year-old boy ... is a crime against humanity."


Storbritanniens nye premiärminister David Cameron som gjorde sitt första besök till Afghanistan kommenterade också han händelsen med bestörtning och sa på en presskonferens i Kabul:

“If this is true, it is an absolutely horrific crime. If true, I think it says more about the Taliban than any book, than any article, than any speech could ever say.”


Det är inte första gången talibanerna gör liknande saker. För 3 år sedan avrättades en 70-årig kvinna efter liknande anklagelser.

Sådana här historier visar förstås på vikten av att vinna över dessa avskum. Och istället för att klaga på USA:s obemannade flygplan som skjuter talibaner, eller på israelisk militär så bör västvärldens vrede istället riktas mot de grupper som talibanerna som faktiskt förtjänar den demokratiska världens allra hårdaste fördömanden.

Källa: MSNBC

Se även tidigare inlägg:

USA smider attackplan mot Pakistans talibaner 20100529

4 kommentarer:

torulf sa...

Jag reagerade på den bestörtning med vilken de stora svenska tidningarna rapporterade om detta på prominent plats så fort de fick reda på det....eller nä.

Flera krönikörer konstaterade att detta var ett avgörande händelse i konflikten, något som tog bort varje försök till rättfärdigande av talibanerna och aldrig kommer att kunna göras ogjort....eller nä.

FN och flera nationers ledare gick spontant ut och fördömde händelsen och yrkade på stränga resolutioner...eller nä.

Men säg abu graib och journalisterna finner ingen ände på indignation.

Ronie Berggren sa...

Exakt.

Eller säg "Israel" för den delen.

Anonym sa...

Talibaner är inte rasister i alla fall, dom dödar allt och alla oavsett vad du tycker/säger/gör/äter/osv. alla skall dödas för att dom inte är taliban. ALLA!!

Sjuk sa räven.

Anonym sa...

Ingen ide att döda dom. På nått sätt måste vi visa att vi står för en annan människosyn. Kanske tillfångata ett 100 tal av deras ca 7-åriga söner och förbereda avrättning i direktsändning och sedan i sista stund benådning pga ålder.