onsdag 23 juni 2010

Jon Kyl anklagar Obama för att spela med gränssäkerheten

Arizonas andre senator Jon Kyl förklarade för några dagar sedan på ett town-hall-möte att han hade träffat president Obama personligen i Vita Huset där Obama förklarade att han bara ville säkra gränsen om en sådan säkring var sammanknuten med en immigrationsreform. Här är klippet:



Om Obama uttalade sig så som Kyl förmedlar så var det förmodligen inte det smartaste - vare sig för hans egen politiska skull eller för nationens bästa. Men sa Obama verkligen så som Kyl menar att han sa? Sean Hannity diskuterar här frågan:



Obamas ageranden i fråga om Arizonas gräns indikerar att han förmodligen mycket väl kan ha sagt just så som Kyl hävdar. Men det förs protokoll i Vita Huset, och det ter sig väldigt otroligt att Kyl skulle ha varit ensam med Obama i Ovala Rummet utan ens en notarie närvarande. För dem som minns så hävdade Joe Biden att han en gång var ensam med president Bush i Ovala Rummet och där läxade upp presidenten (Yeah right att Biden skulle lyckas med). Och också då hänvisades det till att saken lätt skulle ha kunnat kollas upp med Vita Husets notariearkiv (ta en titt förresten, om ni glömt varför jag anser att Biden förtjänar att få sparken oändligt mycket snabbare än general McChrystal).

Se även tidigare inlägg:

JD bekräftar att de tänker stämma Arizona 20100619

SNL: Joe Biden 20090412

Karl Rove anklagar Joe Biden för lögn 20090410

Joe Biden försvarar Obama och angriper Bush-administrationen 20090407

Inga kommentarer: