lördag 19 juni 2010

JD bekräftar att de tänker stämma Arizona

Interjvun där Hillary Clinton sa att Obama bestämt sig för att stämma Arizona pg a dess immigrationslag som inte träder i kraft förrän den 29 juli. Fox News har här ett inslag där de berättar att de ringde Justitiedepartementet för att få det bekräftat att det inte bara var Hillary Clinton som fått det hela fel - och så var det inte:Obama nämnde tydligen inget av detta när han personligen träffade guvernör Brewer i Vita Huset. Inte heller tycks Vita Huset haft någon dialog med Arizona om de problem i delstaten som borde vara angelägna för alla parter att lösa på bästa sätt gemensamt. Istället drar den federala regeringen alltså Arizona inför domstol för en lag som många amerikaner förespråkar, och som många menar inte är rasistisk, men som administrationen (varav många inte ens läst lagen men ändå skapat sig en farligt tydlig uppfattning om) helt enkelt bestämt sig för att motarbeta. Ett sådant agerande av den federala regeringen lär inte minska spänningarna med de respektive delstaterna som får alltfler anledningar att åberopa det tionde konstitutionstillägget.

Obama har spenderat ett år med att be om att få förhandla med (ett ovilligt) Iran, men verkar föga intresserad av att sträcka ut handen mot en delstat i sitt eget hemland, där blir det istället domstolar (sanktioner) pang på.

Han vet verkligen hur en president bäst bör hantera och prioritera saker och ting.

Se även tidigare inlägg:

Clinton: Obama ska stämma Arizona pg a immigrationslag 20100618

1 kommentar:

görel sa...

Man undrar hur det står till med obamas kontakt med verkligheten ibland.

Igår visade rasmussens opinionsinstitut att obamas låga stöd sjunkit ytterligare pg av hans (obefintliga) respons på oljekatastrofen - till 41%...vilket fick obama att ge sig iväg på ännu en golfrunda.

Till och med tyska Der Spiegel frågar sig nu om det är en ny jimmy carter vi har fått på halsen...sannerligen nya tongångar jämfört med tidigare.