torsdag 3 juni 2010

Jan Brewer träffar Obama i Vita Huset

Arizonas guvernör Jan Brewer som är i Washington DC för en guvernörsträff kommer också att träffa president Obama tu man hand, efter att stor kritik riktats mot Obama för att först inte ansett sig ha tid att möta guvernören vars delstats immigrationslag Obama varit mycket kritisk till, och hans administration har sagt att det kan komma att utmana Arizonas lag i domstol, om vilket Brewer i en intervju från i tisdags sa:

"We'll meet you in court. I have a pretty good record of winning in court."


Nu får hon dock tillfället att möta Obama redan idag. Hon är kritisk till den federala regeringen och menar att Arizona tvingas göra det som borde vara den federala regeringens uppgift - nämligen att säkra gränsen. Obama har i ljuset av konflikten med Arizona beslutat att skicka 1200 soldater till gränsen - något som dock är alldeles för lite, och mycket mindre än Arizonas senatorer förklarat behövs.

Här intervjuas guvernör Brewer i Fox News - där hon bl a förklarar att hon inte är särskilt nervös över att träffa presidenten - hon har varit i Vita Huset tidigare tillsammans med både Ronald Reagan och båda presidenterna Bush:



Källa: Fox News

Se även tidigare inlägg:

MTP om oljekatastrofen, immigration 20100531

Obama skickar 1200 soldater till mexikanska gränsen 20100526

Inga kommentarer: