tisdag 1 juni 2010

Kampsånger mot judar på Ship to Gaza

Mats Tunehag skriver i följande artikel på Newsmill hur Al Jazeera visat bilder på hur aktivister på Ship to Gaza dagen innan bordningen sjungit islamistiska kampsånger mot Israel. Tunehag skriver:

Den arabiska TV-kanalen Al Jazera visade i ett reportage dagen innan konfrontation hur aktivisterna på båten sjöng islamska krigssånger som uppmanar till mord på judar. En beslöjad kvinna berättar att ett av målen är martyrskap för Allah.


Det vore intressant att hitta en länk till något klipp där de scenerna visas. Stämmer detta så torde det råda föga tvivel om att huvudmålet med hela spektaklet inte var att lindra palestinsk nöd, utan skapa en tillställning som väckte och motiverade mer Israelhat.

Om detta stämmer så bör världen ta sig ett djupt andetag och tänka till istället för att låta den globala anti-israelism som blivit konsekvensen av de här händelserna ta sig anti-israeliska politiska effekter.

Om detta stämmer så bör frågan förstås också ställas vilken roll svenskarna på resan spelade. Deltog svenskarna i sådana sånger? Reagerade svenskarna mot att folk sjöng sådana sånger? Fanns det andra uttryck på anti-israelism och anti-semitism på båtarna som knappast kan sägas beteckna en hjälpsändning?

Om de svenska deltagarna hade det uppriktiga syftet att helt enkelt bara förmedla förnödenheter till lidande palestinier (oavsett hur man betraktar den saken) så bör svenska staten ställa upp på alla tänkbara sätt för att på bästa sätt hjälpa personerna ifråga.

Om det däremot var så att de svenska deltagarna på något sätt deltog i jihadistisk propaganda så bör svenska staten inte betala ett öre för diplomatisk hjälp till dessa. De har i sådana fall av fri vilja satt sig i den situation de befinner sig i, och som bekant bör den som ger sig in i leken också leken tåla.

UPPDATERING:

Kampsångerna är inte bara lösa rykten - här är klippet:



Se även tidigare inlägg:

Ehud Barak om Israels agerande 20100601

Inga kommentarer: